Underbara unge!







Tänk att man kan älska någon så mycket !






(Bild nr 2 är väl inte den bäst tagna men så underbar med det härliga smilet, så den fick komma upp ändå!)


Böcker.

Härliga måndag :)
Eller ja, Leo har varit gnällig på förmiddagen och inte mkt som dög för herrn. Men vid 12 nu så somnade han och nu sover han som en stock. Hoppas på att han sover ett tag till så han vaknar pigg och glad. Funderar på om man ska ta en promenad då eller om vi ska åka iväg och handla lite.. Kanske kolla någon julklapp. Calle är nämligen hemma nu i eftermiddag, dem hade endast prov på fm och han kom hem lagom tills kl 12 då jag precis lagt Leo.
Är ju så underbart fint väder så vi tar nog och gör båda sakerna.

Såg på aftonbladet att dem börjat med dessa böcker:


(Bild lånad från www.aftonbladet.se)

Leo har två av dessa böcker, den första och sista på bilden. Tycker om dem jättemkt och är fina bilder sånger, ramsor mm. Så jag har tänkt att försöka komma ihåg att köpa tidningen nu varje helg :)
Förra året precis samma tid hade aftonbladet 10st disney böcker som vi samlade på i väntan på att Leo skulle komma. Sista boken skulle nämligen komma helgen efter det att Leo var beräknad så det var en rolig nedräkning med böckerna :) Nu kom ju inte Leo när han skulle och vi fick vänta ännu längre, men det var det värt !


lördag + söndag

igår var ju Leo och jag hos g-mormor och Leos mormor var såklart också där! Leo röjde runt som en tok som vanligt och man får passa sig för när han kommer blir det inte en lugn stund ;)



Leo och g-mormor



Det är så roligt att sitta i g-mormors fotölj!



Efter en lång lekstund med mycket bus så blev det lunch för oss och efter det var Leo helt slut. Han somnade sedan och sov i 2,5h !! Väldigt länge. Han brukar bara sova 1h på fm och kanske 1,5h på eftermiddagen. Dock var det endast den gången han sov igår men det blev senare på dagen mot vad han brukar. Så mot kvällen var han ganska grinig.
Calle kom och åt middag med oss hos mormor och hon bjöd på oxfilé och potatis och sås! Efter middagen tackade vi för oss och begav oss hem, Leo behövde sova. Vi stannade till i centrum på hemvägen och hyrde 2 filmer. Vi såg den ena igår som hette "Never let me go". Den var helt ok, ingen höjdarfilm men..

Imorse vaknade Leo kl 8.20 men eftersom man ställt tillbaka kl var hon bara 7.20 men det var endå en ok tid. Jag är alltid trött nu på mornarna iofs när det är så mörkt ute. Dessutom gjorde ju inte vädret det bättre idag. Men vi gjorde oss iordning och åkte sedan hem till Leos farmor o farfar. Vi åt lunch och fikade och Calle hjälpte sin pappa lite i garaget. Vi har bara tagit det lugnt idag och myst hela familjen.
Vi har tänt lite ljus och jag ska snart sätta mig under en filt i soffan med maken och kolla på beck samt fixa lite med min systers julklapp :)
Tänk, bara 1 månad kvar tills 1a advent! Åh vad jag längtar!!



Ha en underbar kväll !

Grattis!

Grattis till världens bästa kompis, Lea!

Hoppas du har haft en fantastisk 1a födelsedag och att vi snart kan ses så vi får fira dig med <3
Vi har paket som väntar på dig :D



Leo och Lea

i sundsvall i somras. Leo har precis lärt sig att sätta sig själv och Lea har tjuvat Leos napp :)


Mormor.

Godmorgon !

Idag fick vi sovmorgon till kl 8 :) sköönt, men jag var fortfarande helt död när leo vaknade och röjde runt i våran säng. Han vaknade nämligen vid 4 och ville inte somna om så då fick han sova i vår säng på min arm och när jag vaknade vid 8 hade jag legat så i fyra timmar. Och aj så ont jag hade i armen o nacken =/
Nu har vi iaf precis ätit frukost och gjort oss klara. Leo och jag ska åka till mormor nu på dagen och Calle ska vara hemma och plugga lite då han har prov på måndag.. men han kommer senare då¨mormor bjuder på middag :)

Hoppas ni får en fin dag!!

Dagens outfit :)


fredagsmys

Har haft en superbra dag :) med familjen! Leo har varit på bra humör, och vaknade vid 8.20 imorse så vi fick sovmorgon hela familjen. (han har förvisso ätit 2 ggr under natten?!) men det har gått superbra idag då vi varit och fixat julklapp till våra familjer. (Kan inte skriva vad då jag inte vet vilka som läser utav dem men bra blev det iaf !) och dessutom sov han inte på eftermiddagen. Men vi har haft en helmysig dag med massa skoj!

Vi har haft leos faster ulrika här på kvällen och vi har ätit god mat och kollat idol och spelat wordfeud. Haha rätt sjukt, vi sitter, vi tre i soffan, ingen säger något och alla sitter med sin mobil och skriver ord på telefonen. Hahah vilken social grej! Och dessutom spelar vi mot varandra :) men roligt är det iaf !

I morse fick leo lite bananpengar efter gröten för att träna att äta lite själv. Vilket blev kladdigt och mer än hälften hamnade väl på golvet. Tror inte han fick i sig så mkt men han hade lite att göra iaf när jag och calle åt frukost.

men övning ger färdighet..

 

 

tisdag fm.


Leo sov inte längre imorse, han vaknade kl 7 så calle gick upp med honom och jag fick sova vidare i 45 min till :D
Vi gjorde iordning oss och kl 8.20 kom den nya spisen. Den är mkt smalare än den gamla så vi måste fixa en list mellan den o skåpet och sedan fixa en ny bänkskiva. För den som ligger där nu är så låg o spisen sticker upp en bit. Men fixar vi det kommer det bli bra :)

Jag hann åka med calle till synvårdsmott. och allt gick bra för honom. Han behövde inte ha glasögon egentligen men fick med sig, ett par låne läsglasögon för att testa. Så vi får se om huvudvärken han haft går över nu eller om han måste gå till doktorn.. ?
Leo somnade när vi satt och vänta på calle så han sov även hela vägen hem trots att vi flytta över honom från vagnen till bilen !

Så nu har vi ätit lunch och kl 14 ska jag möta M för att gå till en i mammagruppen :) ska bli mysigt!

öppna förskolan

Leo har börjat sova längre nu på mornarna.. eller åtminstone dem senaste 3 mornarna vilket jag inte alls har något emot :) han har varit vaken lite längre på kvällarna och lika så ikväll. Han somnade vid 21 och jag hoppas att han sover lite längre imorn med. (med längre menas senare än 7)

Idag har vi varit på öppna förskolan hela fm. Det var fotografering och vi gick dit så vi var där vid 9 när dem öppna, för att slippa stå i kö om det nu skulle vara så att det var mkt folk. Men vi hade tur, för vi var bland de första där :) leo var snabb på att bli klar med fotograferingen. Han smila upp sig och efter ett par tre kort så tyckte han att det räckte. Man kunde väl inte sitta vid det där bordet hela dagen när det finns så mkt roliga leksaker att leka med!  så när vi fotat dem små lekte dem där och det var kul att träffa de andra i mammagruppen! Alla "bebisar" har blivit så stora!  Leo var dock den enda som knatade runt av dem i min mammagrupp. Lite stolt är man allt ;)
Leo satt nog inte still i många minuter under besöket på ÖF och förvisso är det ju bra att han rör sig. Men han är verkligen ÖVERALLT, han ska klättra, krypa, gå, kolla på alla saker, hänga i soffan, klättra på element, skruva på elementet, dra i sladdar och ja, vem vet allt. Så ibland önskar jag att det fanns en liten knapp som man kunde trycka in på låååångsamt. Hahha :) tänk om det fanns !

Efter ÖF gjorde jag M sällskap till täby centrum. Calle var endå hemma och pluggade så det passade bra för¨då fick han lite tid för sig själv. Är ju inte det lättaste att sitta hemma och plugga med en vilding i rummet bredvid som tjoar hela tiden.

På em har vi bara varit och handlat, lagat middag, lekt med leo, badat leo, och kollat tv. Och nu ska jag nog också gå och sova. Imorn måste vi nämligen upp till 8 då vår nya spis kommer mellan 8-10. Hoppas att den kommer då kl 8, för kl 10 har calle tid hos ögonläkaren i centrum och jag hade hoppats på att kunna åka med dit :)

gonatt och sovgott

Din.


9 augusti 2011




" Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få."



höstdag

Vilket härligt väder det var ute. Alldeles lagom var det :) leo och jag gick bort mot gribbylund där dem har ett par bra gungor och det är en fin promenad längs med sjön. Men när vi närmade oss så började leo se väldigt trött ut och han såg ut att kunna somna vilken sekund som helst.
Så vi skippade gungningen och vände om, och tog en liten extra bit istället. Men tror ni han somna?
 Nää, såklart inte. Men det gör inget, vi fick iaf lite frisk luft :)
När vi kom in åt leo lite frukt och vi har lekt massor och busat. Han är så envis, och förstår precis när jag säger nej. Han envisas med att dra ut lådorna på våran tv-bänk och plocka ur precis var enda liten grej om han nu fick. Man säger nej, och visar att sakerna ska ligga i lådan, två sekunder är han där igen och när man då säger nej skyndar han sig att kasta ut så mkt han bara hinner innan man hunnit fram! ;P
Så efter allt lek och bus så sover nu den lilla herrn, en sen eftermiddagsvila idag. Men vad gör det om hundra år...

Ne nu ska jag bänka mig i soffan och glo på tv en stund innan han vaknar :)



Leo för någon vecka sedan när vi var och gunga vid rönningeby.
(skyll inte på mig att han sitter åt fel håll i gungan, det var hans far som satte honom ;D )

Söndag

Den här helgen har känts jättelång, kanske för att calle var ledig i fredags och att vi gjort så mkt.
I fredags skulle vi ha åkt och fixat en julklapp till våra familjer men samma dag så ringde dem vi skulle till och bokade om vårt besök?! Vi fick inge svar på varför utan dem pratade bara bort det och dem bad inte ens om ursäkt för att dem ringer 2h innan vi har tid! Tycker det var dålig stil. Tänk om det hade varit så att vi bott längre bort och redan hade åkt på morgonen när dem ringer.. Men men på tisdag blir det av, förhoppningsvis!

Så i fredags åkte vi förbi leos mormor en stund, blev en kort visit då hon haft ryggskott och kan inte vara uppe allt för länge. Så vi fikade och busade lite. sen åkte vi och åt lunch på leos farmors jobb. ( Hon jobbar på ett café)
Vi var hemma hos leos farmor o farfar sen på kvällen och åt middag där också :)

Vi var även igår hemma hos dem så nu har vi ätit mat där hela helgen :) hahah fast vi lagade maten där igår och så bakade vi en kaka så lite snälla är vi och inte bara snyltar ;)

Idag skiner solen och Calle är med sin pappa och hjälper honom. Dem blir nog borta hela dagen skulle jag tro. Så leo och jag är ensamma, vi ska nog nu efter leos sovstund äta lite lunch och sedan ta och gå ut i det fina höstvädret. Ska ta en promenad och kolla efter någon rolig lekplats och se om det finns några roliga gungor :)


Ha en fin dag :)

mammas hjälpreda.

Leo hjälper mamma att tvätta :)


Så mamma nu är maskinen laddad, vad gör vi nu ?


Just det, man måste skruva o trycka lite på knapparna! Sådär, nu är maskinen igång.


Oj vad fort det går där inne..


Men vadå mamma, ska vi bara sitta här och titta nu.. ?


Nä mamma, jag går och busar istället :D


Världens busigaste kille!

Leo måste vara den busigaste kille som finns. Han är överallt och ingenstans och man undrar ibland vartifrån han får all energi! Han har ett tag nu försökt att komma upp i soffan, men utan att lyckas. Men idag, vilken fart! Nu klättrar han upp i soffan som att han inte skulle ha gjort annat. Här blir det inte en lugn stund !











Världens nöjdaste busfrö!

morotskaka

Bakade här om dagen en supergod morotskaka till mammas födelsedag. Tänkte dela med mig av receptet som jag hittade på nätet;


ingredienser

4 st

ägg

4 dl

socker

200 gram

smält smör

6 dl

rivna morötter

4 dl

mjöl

2 tsk

bikarbonat

2 tsk

bakpulver

1 tsk

kanel

1 tsk

kardemumma

Glasyr

400 gram

Philadelphiaost

150 gram

rumsvarmt smör

3 dl

florsocker

3 tsk

vaniljsocker

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna.

2. Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna.

3. Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.

 

 

 


Leo och dammsugaren.

Måste bara lägga in några bilder på Leo. Han är helt tokig i dammsugaren! Så fort man sätter igång den står han och skriker av lycka och ska krypa efter och går och "puttar" bakom när man dammsuger. Men det bästa är nog när man efter att ha städat klart kan få undersöka denna underliga maskin :)









Leo älskar att pilla och undersöka varenda grej på dammsugaren. Både ovansidan, undersidan, hjulen, slangen och munstycket. Han kan sitta i en evighet! Tänk att något kan vara så spännande :)


Mörkt ute.


Det känns att hösten är här och det är väldigt mörkt ute nu, tidigt! I och för sig så gillar jag hösten, med alla fina färger och att det blir kallare i luften. Man kan mysa i soffan med en mysig filt och tända ljus!
Calle har haft självstudier nu både igår och idag och vi har passat på att ta några promenader tillsammans och lekt med Leo massor ! Så mysigt att kunna vara hemma tillsammans mkt mer nu när han studerar :) även fast att han kanske inte är med oss hela tiden så är han iaf hemma och vi kan äta lunch tillsammans o så.

Leo blev 9 månader för en vecka sedan och dagen före det så tog han sina första steg! Han har varit tidigt med mycket men inte trodde vi att han skulle ta sina första steg dagen före 9 månader! På den här veckan har det hänt mkt och Leo går massor! Han provar att släppa när han står och om man lockar honom lite så tar han några extra steg, han har blivit så duktig våran lilla plutt. Som inte ens är så liten längre!




Grattis!

Grattis till världens bästa mamma på födelsedagen!!
Tyvärr så jobbar hon hela helgen så vi får fira henne på måndag :)

Idag vaknade leo tidigt, 6.10 så det var bara till att gå upp. Vi åt frukost och busade och vid 8.20 var han supertrött! Så nu ligger båda mina favvo killar och sover .
När dem vaknat ska vi försöka ta oss till täby centrum och handla en present till mamma och även lite mat tills i em när leos farmor,farfar o fastrar kommer förbi.
Vi ska bjuda dem på mat som tack för att vi får så mkt mat och blöjor mm till leo :)
Sedan han föddes har vi endast köpt max 6 paket blöjor :) vi har fått massor av calles föräldrar och mina.
Vi är lyckligt lottade med så underbara familjer <3


Fredag.

Idag var dagen då jag skulle få göra gastroskopi, då jag haft problem med magen sedan i våras. Har ätit olika mediciner och det har funkat under tiden men så fort jag slutat har magkatarren kommit tillbaka. Troligtvis är det bakterier, eller magsår.
Jag skulle iaf vara på täby sjukhus kl 8.20 och jag var ganska ok med tanken att jag skulle få ner en slang i halsen i och med att jag skulle få lugnande. 
Jag fick lugnande och det kändes ok till en början, men det kändes inte helt bra.. när slangen kom ner så hulkade jag som bara den och fick nästan panik. Det lugnande som jag fick hjälpte inte, i sånna fall  hade jag inte fått sån panik! Jag drog bort slangen och de försökte igen.. då kom den längre ner och förbi kräkreflexen men det funkade inte, jag hulkade o det funka inte. Jag hulkade och tog i så jag har fått små röda prickar runt ögon o panna, o kinderna av sprängda blodkärl. (Detta har jag endast fått en gång förut och då iom förlossningen) Läkaren slutade och bestämde att jag istället skulle få en ny tid och då bli sövd. Troligtvis innan jul men dem kunde inte garantera det. Så det blir att ha ont ett tag till.. är besviken på mig själv för att jag inte klarade detta, undersökningen skulle ju bara ta några minuter. Men ja.. nu har jag testat iaf!
Mamma som passade Leo under tiden skjutsade hem mig efter att jag fått vila en stund där.

Vi busade lite med Leo när vi kom hem och åt lunch. När mamma åkte så gick jag och Leo och lade oss och sov i 2h :) superskönt. När vi vaknade vid 16 tiden så kom Calle hem och vi mötte min syster vid affären. Hon har varit här och vi har ätit middag och kollar nu på tv. Leo sover sedan en timme.

Nä nu ska jag ta och mysa i soffan :)


Lägger in en bild på lilla älsklingen, som inte är så liten längre :)




Fy på mig !!

Ja usch vad jag har varit dålig på det här sen i våras! Ändring på det, ska verkligen försöka skriva nu i fortsättningen :) så här kan vi inte ha det !


RSS 2.0